Seaborough – Ultima

explanimation

Opdracht ‘Ultima’

Een heldere, informatieve uitleganimatie voor Seaborough over Ultima, een nieuwe technologie die de belofte van LED retrofit buizen en hun impact op het klimaat waarmaakt. Commerciële LED-retrofitbuizen voldoen over het algemeen niet aan de juiste eisen als het gaat om energiebesparing en de vermindering van de CO2-uitstoot. Hun prestaties variëren sterk, afhankelijk van de oudere, al geinstalleerde elektronische balasten. In deze animatie leer je hoe Ultima wel de beloofde energiebesparing waarmaakt.

Uitdaging

Hoe breng je alarmerende uitkomsten van een onderzoek op een mooie, boeiende manier over? Dat was de uitdaging voor ons in dit project. We vroegen onze illustrator om een mooie stijl en storyboard te ontwikkelen hiervoor waar licht de hoofdrol in speelt. We wilden een echt verhaal vertellen en zoveel mogelijk wegblijven van charts en statistieken, alleen als het echt nodig was. Mission accomplished!

Resultaat

– Een mooie, informatieve uitleganimatie die awareness creëert en laat zien wat er momenteel misgaat en waarom Ultima de oplossing is.
– Succesvolle lancering van Ultima met behulp van deze animatie.

“Dank voor het maken van de sterke video over Ultima en voor onze fijne samenwerking, jullie geduld en flexibiliteit! De video is erg goed ontvangen!”
Guy van Doorn Senior business developer @ Seaborough