Wat kost een animatie

Wat kost een animatie? Goede vraag!
Als je Paperless gaat wil je natuurlijk weten waar je aan toe bent.
Daarom zetten we een aantal voorbeeldprojecten op een rij. Met de kosten erbij.

Ieder animatieproject is anders; de stijl, de hoeveelheid animaties, de lengte, het doel en daarmee de prijs.
Wil je een serie animaties? Met onze effectieve workflow betaal jij minder per animatie dan als je om 1 animatie vraagt.

Hier vind je een antwoord op jouw meest prangende vraag ‘Wat kost een animatie?’:

Voorbeeld 1
Opdrachtgever: machineproducent
Animatie: 2 verkoopondersteunende, technische animaties met ondertiteling
Doorlooptijd: 4 weken
Kosten: €5.000 per animatie
Voor deze opdrachtgever maken we 2 technische animaties over de werking van 3 machines. Ze brengen 30 minuten mondelinge presentatie terug naar 3 minuten. Steeds opnieuw hetzelfde verhaal vertellen werd saai en tijdrovend. Ook werd het verhaal vaak niet goed begrepen. Met onze animaties is dit verleden tijd. Ze zijn snel en op tijd klaar. De opdrachtgever is er dankbaar en blij mee. Merkt dat de doelgroep nu sneller de voordelen van de machines begrijpt. Verkopen is weer leuk en gaat makkelijker met deze nieuwe verkooptool.

Voorbeeld 2
Opdrachtgever: consultant
Animatie: 1 verkoopondersteunende bedrijfsanimatie in verschillende talen
Doorlooptijd: 6 weken
Kosten: €9.000 per animatie
Deze internationale opdrachtgever vindt dat hun verhaal complex is. Wij vertalen dit naar een heldere voice-over tekst. Het is in 1 keer raak. We maken een bedrijfsanimatie binnen strikte huisstijlkaders waarmee het bedrijf een duidelijk gezicht krijgt. Ze zijn erg blij, de animatie vereenvoudigt het internationale salesproces. De verschillende vestigingen vragen om een eigen talenversie die we voor hen ontwikkelen, waaronder een voor de Chinese markt.

Voorbeeld 3
Opdrachtgever: middelgrote producent & verpakker van farmaceutische producten
Animatie: 1 verkoopondersteunende Engelstalige bedrijfsanimatie
Doorlooptijd: 6 weken
Kosten: €8.000 per animatie
Voor deze opdrachtgever maakten we een bedrijfsanimatie waarin we in 1 minuut de powerrrr van deze organisatie laten zien. Doel: een meer continue bezetting van het machinepark. Het digital bureau dat de campagne verzorgt begint meteen te kwispelen. Ze gebruiken de animatie in hun online advertentiecampagnes en scoren er nieuwe leads mee. De animatie versoepelt het salesproces en trekt een nieuwe klantgroep aan.

Voorbeeld 4
Opdrachtgever: middelgrote farmaceut
Animatie: 24 explanimations om kennis te delen
Doorlooptijd: 12 maanden
Kosten: €1.995 per animatie
Voor deze opdrachtgever ontwikkelen we 20 tot 24 zeer basic geanimeerde, inhoudelijke animaties per jaar. Doel: top of mind positie binnen een groep artsen. De doelgroep krijgt via een eigen app iedere 2 weken een 1 minuut animatie over een vraagstuk, samengesteld door collega-experts. We doen dit al 3 jaar. Hebben een vaste werkwijze. Werken in bulk, 4 animaties per keer. Dit bespaart tijd bij het tussentijds feedback geven. Het project is succesvol. De groep artsen waar de farmaceut op deze manier contact mee heeft blijft groeien.

Voorbeeld 5
Opdrachtgever: start-up ICT-leverancier
Animatie: 2 commerciële en 5 instructie animaties
Doorlooptijd: 3 maanden
Kosten: €5.700 per animatie
Om de productintroductie te versnellen bedenken en maken we 2 commerciële animaties, elk voor een andere doelgroep en 5 instructieanimaties voor gebruikers van de App en Portal. We laten de noodzaak van het overgaan op dit product zien en leggen de voordelen uit. Werken nauw samen met het reclamebureau. De opdrachtgever is blij, geeft aan dat we precies aanvoelen waar ze naar op zoek waren in hun animaties. M.b.v. van deze animaties verloopt de marktintroductie soepeler en begrijpen gebruikers hoe de software werkt.

Voorbeeld 6
Opdrachtgever: 6 samenwerkende A-merken
Animatie: 1 3D procesanimatie met ondertiteling + korte versie
Doorlooptijd: 3 weken
Kosten: €11.000 per animatie
Voor deze opdrachtgever bedenken en maken we een spectaculaire 3D animatie die een nog niet bestaand proces aantrekkelijk in beeld brengt. De opdrachtgever is dolenthousiast, al vanaf de start. Zijn blij dat we zoiets moois samen in korte tijd hebben kunnen neerzetten. De medialancering is zeer succesvol. Diverse media waaronder RTL Nieuws, publiceren onze animatie online; Nu.nl gebruikt de animatie in hun online nieuwsitem en de korte versie creëert extra aandacht op social.

Voorbeeld 7
Opdrachtgever: onderwijsorganisatie
Animatie: doorlopende serie animaties
Doorlooptijd: 4 weken
Kosten: €5.750 per animatie
Voor deze opdrachtgever ontwikkelen we voor elk nieuw pilotproject een animatie in een door ons ontwikkelde eigen stijl. Hun copywriter levert een kant-en-klare 1,5 minuut voice-over tekst aan ons aan. Wij schrijven er een beeldverhaal bij en maken de animaties in 3 a 4 weken af. Ze worden ingezet om het hoe en waarom van de pilot aan zowel aan het publiek, onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid te laten zien en wat het oplevert. De animaties worden vaak gedeeld door de betrokken ministers en staatssecretarissen.

Geven deze voorbeelden inzicht in je vraag ‘Wat kost een animatie’? Fijn. We maken ook graag een offerte voor je. Drop dan even een berichtje via onderstaande button.

Liever eerst weten hoe we werken? Lees hier wat je van ons kunt verwachten.

Weten wat jouw animatie kost?

Vraag een offerte aan. Op werkdagen proberen we binnen 24 uur te reageren.

Of bel met Suzanne, Jorieke of Monique via 088 0184 001