TransFollow

explanimation

Welcome to the new standard

Reeks animaties voor TransFollow waaronder deze commerciële explanimation. Wist je dat er in de transportsector nog steeds gebruik gemaakt van de papieren vrachtbrief? Niet meer van deze tijd. TransFollow is de nieuwe standaard voor de digitale vrachtbrief.

Uitdaging

– De transportsector is erg gewend aan papier. Hoe brengen we urgentie aan voor belang van digitalisatie van dit proces?
– Hoe zorgen we dat de introductie van TransFollow sneller verloopt?
Oplossing: Een reeks van 11 animaties, waaronder deze commerciële animatie voor alle partijen binnen de keten. Een gericht op software providers en 9 instructieanimaties voor gebruikers van de TransFollow App en Portal.

Aanpak

We schreven een sterke voice-over tekst, ontwikkelden een beeldverhaal hierbij. Vervolgens hebben we de hele animatie gestoryboard om de stijl met zowel TransFollow als creatief bureau NOSUCH af te stemmen voordat we startten met animeren. Een mooie native stem en geluidseffecten onder de animatie maken hem helemaal af.

Resultaat

Dit is de eerste in de reeks. Met deze explanimation kan TransFollow nu overtuigend laten zien waarom iedereen in de transportsector over zou moeten op deze nieuwe standaard. Ook is dit de eerste animatie in een nieuwe huisstijl, die we op een prachtige manier verwerkt hebben in de animatie.

“Paperless Animations voelde precies aan waar we naar opzoek waren in onze animaties. We zijn erg blij met het eind resultaat en ontvangen veel positieve reacties!”
Michelle van den Berg TransFollow