Stop-motion laten maken? Wij zeggen; DOEN!

Categorie: Tips & Trucs

Jelle van Dun maakte al stop-motionfilms en animaties voor klanten als Canon, SWISS Airlines en De Wereld Draait Door. Wij houden deze jongen derhalve al een poosje in de gaten. En hoe leuk, ondanks zijn stevige opmars is hij niet te beroerd om zijn innercircle uit de brand te helpen. Dus kon Jelle zijn oom, die een buxusbedrijf heeft, een supergave stop-motion laten maken.

Veel geleerd in 5 jaar tijd

Deze animatie is gemaakt in 2011 en het is duidelijk te zien dat Jelle veel heeft geleerd sinds 2006, toen hij ook al een stop-motion maakte over buxus. Aan de oude versie was ook veel aandacht besteed hoor, daar ligt het niet aan, maar het niveau lag toen nog wel een stukje lager. Meer dan 1000 foto’s had Jelle destijds gemaakt en met 12 fps achter elkaar gemonteerd om er een vermakelijk en leerzaam filmpje van te maken. Maar het eerste wat daarbij opvalt is dat er geen geluid onder zit. En dat terwijl de tijd van de stomme film toch al zo’n kleine 100 jaar voorbij is.

Aan veel dingen is te zien dat Jelle in 2011 er iets hoogwaardigers van gemaakt heeft dan in 2006. Ja, ik weet het, misschien heeft hij wel tien keer zo veel budget gekregen voor deze animatie. Dan is het logisch natuurlijk. Hoe dan ook, hij heeft het toch mooi geflikt. Deze keer is er zelfs audio! 😉

Leerzaam en mooi

Zoals al te zien is aan de animatie die Jelle in 2008 voor Canon maakte, heeft hij zijn animatieskills in de loop der jaren flink verbeterd. De getekende en geschreven aanwijzingen maken de instructievideo heel duidelijk. Na het bekijken van deze video weet je als kijker precies wat je moet doen met de Health-Mix van Topbuxus. En het ziet er nog prachtig uit ook.

Er zal wederom heel, heel veel tijd in hebben gezeten, maar het eindresultaat mag er zijn. Had elke ondernemer maar een neef die zo kan animeren!

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze animaties schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een animatie laat ontwikkelen door Paperless Animations. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Kundalini yoga is mijn 'mezelf-opruim'-liefde. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."