KWR

explanimation

Opdracht

Serie van uitleganimaties over het effect van verschillende trends op de watersector. Deze eerste animatie gaat over de post-feiten maatschappij en de invloed van deze trend op de watersector.

KWR zocht naar een nieuwe lijn in animaties om kennis, die het ontwikkelt op basis van toonaangevend, toegepast wetenschappelijk onderzoek in de waterketen, te delen met de doelgroep en hen te triggeren om met deze onderzoeken aan de slag te gaan.

Resultaat

De animatie is vaker gedeeld door waterbedrijven en vakmedia. Er zijn diverse artikelen over het onderwerp in de vakmedia verschenen door de animatie en een aantal interviews met KWR. Ook kwamen er veel meer reacties vanuit de waterbedrijven op het onderwerp en de animatie. Het was de eerste keer dat het onderwerp mede dankzij de animatie ook opgepikt werd door waterbedrijven intern. Daarom is de tweede animatie al in de maak en de derde staat al gepland.

“We wilden af van de oude animatiestijl met eenvoudig vormgegeven poppetjes. Het was tijd voor een serieuze, meer wetenschappelijke stijl. Daarom hebben we Paperless gevraagd om die 'from scratch' voor ons te ontwikkelen. Deze nieuwe stijl past helemaal bij het KWR van nu en de resultaten van de animatie zijn super. Wij zijn heel blij met deze animatie!”
Sigrid van den Berg, communicatieadviseur bij KWR
Sigrid van den Berg Communicatieadviseur | KWR Watercycle Research Institute