Filmpreview: Wall-e

Categorie: Paperless nieuws

Altijd ben ik al gefascineerd geweest door tekenfilms. Vroeger als klein mannetje al van de Disney-films – je weet wel – waar het sentiment vaak de overhand heeft en pratende dieren de grappige noot vormen. Wie kan zich niet Jungle Book herinneren met Baloe de beer. Toen al geniaal.

Toveren met animatie

Maar wie mijn hart tegenwoordig harder laat kloppen, zijn die jongens van Pixar. Zij toveren animatiefilms uit de computer alsof het niets is. Aan ieder detail is aandacht besteed. Van kleursetting tot aan achtergrond details, alles is tot in de puntjes verzorgt. Zo ook het laatste hoogstandje van de wizards of Pixar: Wall-E, waar ik al maanden naar uitkijk. Een kleine robot die al ruim 700 jaar alleen op de aarde is en niets anders doet dan alles opruimen. Z’n enige vriendje is een oude kakkerlak. Tot het moment dat er een andere robot hem komt bezoeken. Wall-E doet is tot over zijn oren verliefd en doet er alles aan om de aandacht te trekken van de andere robot. Hij geeft niet op en weet zich vast te klampen aan het andere schip en dan volgen er allerlei avonturen.

Emotie verkoopt

Wat Wall-E nou zo bijzonder maakt is dat de makers er in geslaagd zijn om een robot met alleen een soort van verrekijker als kop daadwerkelijk emotie mee te geven. Al jaren geleden zijn de jongens van Pixar begonnen met het maken van de film. Het productieproces van een dergelijke film neemt al gauw een jaar of drie tot vier in beslag. Het begint met een aantal ideeën en dan gaande weg komen er steeds meer mensen bij die het verhaal vorm geven. Maar goed, 27 juni wordt Wall-E losgelaten in de Amerikaanse bioscopen en het zal mij zeer verbazen als deze nieuwe aanwinst van Pixar niet de volgende box office hit op een rij wordt. Kunnen mensen wel zeggen dat het misschien kinderfilms zijn, nou jammer dan, laat mij dan maar kind zijn. Ik kijk ernaar uit om Wall-E met veel plezier op het grote doek te bekijken.

Geniet hier van alle teasers en trailers.

Dit bericht verscheen eerder op Fourcorners.nl

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze animaties schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een animatie laat ontwikkelen door Paperless Animations. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Kundalini yoga is mijn 'mezelf-opruim'-liefde. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."