Zo echt kan een animatie zijn

Categorie: Inspiratie

Toen ik deze animatie voor het eerst zag, geloofde ik gewoon niet dat het een animatie was. Het ziet er zó echt uit! Blijkbaar was ik niet de enige, want de makers (C4Real) hebben aan het eind nog even de verschillende stappen op een rij gezet die ze hebben doorlopen. Om toch maar even te bewijzen dat het écht nep is.

Het wow-gevoel

Stijlvol. Dat is het juiste woord om deze animatie mee te omschrijven. Je ziet de eerste seconden nog niet direct waar je naar kijkt, maar door de sfeer van de beelden en de muziek heb je wel door dat je hier iets moois voorgeschoteld krijgt. En mooi is het zeker. Die Porsche die langzaam met het liftplateau omhoog komt en in de EMC-room uitkomt… wow! (Dat van die EMC-room heb ik ook moeten googlen hoor, maar dat is dus een testruimte voor allerlei producten.) Het design van de sportieve auto komt helemaal tot zijn recht door de lichtinval en de blinkende lak. Vervolgens krijgen we een 360 graden-beeld van de auto, gaan de deuren open en racet hij er vandoor. Waarna ter afsluiting nog een korte making-of verschijnt.

Die making-of is nodig, want anders geloof je niet dat je naar een animatie zat te kijken. Het is te echt. Wat dat betreft is een groot compliment aan C4Real op zijn plaats, want zij hebben een verbluffend staaltje realisme getoond, zoals ze eigenlijk ook aan hun naam verplicht zijn. En ze doen het vaker, zoals de animatie voor Solar Team Twente bewijst. Respect!

Deze Porsche-animatie is alleen maar door C4Real gemaakt om te laten zien wat de mogelijkheden waren. Maar je kunt je voorstellen dat je met zulke ultrarealistische animaties hele mooie verhalen kunt vertellen of producten kunt verkopen.

Over de auteur
Lex Schmeetz