Prachtige award winnende animatiefilm uit Israel

Categorie: Inspiratie

‘Strange Fruit’ is een prachtig stukje artwerk, gecreerd door Shimi Asresay en Hili Noy van het Bezalel Academy of Art and Design in Jeruzalem. Een korte animatiefilm over de dagelijkse gewoontes van een vader en zoon die wordt verstoord door een ontmoeting met een vreemde jongen met een andere huidskleur.

De film laat zien hoe eenvoudig we angst en haat ontwikkelen voor vreemden en hoe gemakkelijk we zelf ‘vreemden’ en ‘anderen’ worden. Het tempo van de film is prachtig. Het is zo rustig dat je vanzelf in een ontspannen staat raakt. En hoe langer je kijkt hoe meer het onderwerp aan je gaat vreten.

 

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze animaties schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een animatie laat ontwikkelen door Paperless Animations. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Kundalini yoga is mijn 'mezelf-opruim'-liefde. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."