Is deze animatiefilm af of is het een teaser?

Categorie: Inspiratie

Wolfram Kampffmeyer en Sascha Geddert maakten de korte animatiefilm ‘Fallen’, die in 3 jaar tijd toch maar mooi ruim 220.000 keer bekeken werd op YouTube.

Als je 3D-modeler of character animator bent, dan is een veelbekeken video natuurlijk een prachtig portfoliostuk. Zeker als er 1037 keer op gestemd is als ‘leuk’ en slechts 54 keer ‘niet leuk’ (peildatum = 12 juli 2012). Dan heb je tenminste eer van je werk. En dan wordt er ook nog over geschreven op Bedrijfsfilm.nl. Nou, veel beter wordt het niet hè?

Vallen, genieten, paniek, genieten, einde

Goed, even terug naar de animatie. Het belangrijkste is natuurlijk altijd het verhaal. Want eerlijk is eerlijk, al kun je nog zo mooi animeren, als er geen goed verhaal is dan houdt het gewoon op. En dat verhaal is nu net een beetje tricky hier. Ik zal eens proberen om een korte stapsgewijze omschrijving te geven:

– Meteoriet valt richting aarde
– Meteoriet krijgt menselijke trekjes (armen en gezicht)
– Meteorietman geniet van zijn val
– Meteorietman realiseert zich dat hij in zee terecht zal komen en raakt in paniek
– Meteorietman berust in zijn lot en besluit toch maar weer te genieten van zijn val
– Meteorietman stort in zee
– Einde

En dan? Ik hoop toch niet dat er nog een diepere boodschap achter deze animatiefilm zit, want die heb ik er dan echt niet uit weten te halen. Maar als teaser voor een eventuele vervolgfilm is dit een prima short film. Ik kan genoeg dingen bedenken die Meteorietman beleeft na zijn diepzeeduik!

Je hoeft geen Pixar te zijn

Over de animatieskills van de makers heb ik niets te klagen. Oké, het is geen niveautje Pixar, maar dat hoeft ook niet. Het is namelijk duidelijk te zien welke emoties Meteorietman doormaakt en dat is waar het om gaat. (De achtergronden vond ik overigens mooier dan de hoofdfiguur, maar dat kan ook persoonlijke smaak zijn. )

Hopelijk blijven aanstormende animatietalenten hun skills op deze manier delen met de wereld, want zo kunnen we de toppers van de toekomst al in een vroeg stadium spotten!

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze animaties schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een animatie laat ontwikkelen door Paperless Animations. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Kundalini yoga is mijn 'mezelf-opruim'-liefde. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."