Hoe iets liefs zo kan shockeren

Categorie: Inspiratie

Dat frisdrank niet zo goed voor je is, dat is geen nieuws. Maar wat het regelmatig drinken ervan in jou als mens teweeg kan brengen is shocking. En zo’n ernstige boodschap krijgt extra kracht als je het heel subtiel en raak vertelt met animatie. Dat blijkt.

Apart. Een van mijn recentste blogs ging over de commercial die Coca Cola onlangs maakte. Coca Cola is een van de bedrijven met een mega marketingbudget die er alles aan doet om jou zoveel mogelijk frisdrank te laten drinken. Best lekker, een colaatje op z’n tijd, maar als ik nu dit filmpje bekijk dan laat ik de frisdrank voortaan lekker in het supermarktschap staan. In Amerika staat frisdrank met stip op nummer 1 als het gaat om caloriebommen die op het dagelijks menu staan. Oef. Niet gek dat de overheid er dan een anti-suikercampagne op los laat. In Nederland is 4 op de tien mensen te dik. Volgens de afzender van de film is er maar één keuze: “Dump the unhappy!” (en stop met frisdrank drinken).

Knappe animatie

Lucas Zanotto werkte 2 maanden aan deze film. Respect voor de prachtige animatie! De missie van The Butler Bros., die het beeldverhaal ontwikkelden is om samen met hun klanten een slimmere, gezondere, gelukkigere wereld te produceren. Nou, daar werkt deze film wel aan mee. The finishing touch werd verzorgd door Jason Mraz, die het nummer “Sugar” speciaal voor deze film schreef.

En dan komt alles bij elkaar, een prachtig beeldverhaal, hele mooie animatie en muziek op maat. Wat een genot om naar zo’n akelige boodschap te kijken!

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze animaties schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een animatie laat ontwikkelen door Paperless Animations. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Kundalini yoga is mijn 'mezelf-opruim'-liefde. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."