Ga viral met een stop motion animatievideo!

Categorie: Inspiratie

Stop motion is al zo oud als de weg naar Rome, maar het is nog immer hot. We kennen de techniek van films en programma’s als Pingu, Pieter Post, Bob de Bouwer en Wallace & Gromit, die er zelfs een Oscar voor wonnen. Zelfs Charlie Chaplin gebruikte stop motion al. Wij geven je een mooi voorbeeld van hoe je viral kunt gaan met een stop motion animatievideo!

Een ingewikkelde techniek met een gaaf resultaat

Het is een tijdrovend werkje om te maken. Beeldje voor beeldje iets heel kort en langzaam verplaatsen en van ieder beeldje met een speciaal hiervoor geschikte camera frame voor frame een “still” shot maken. Idealiter 24 frames (keer) per seconde, dan wordt het een vloeiende beweging, maar als je daar geen tijd of zin in hebt kan het ook 12 frames per seconde. Dit laatste geeft een schokkeriger beeld. Toch blijft het een veelgebruikte techniek. ’t Is nog steeds hartstikke hip. Yuval & Merav Nathan maakten een prachtige nieuwe videoclip voor het liedje “Her Morning Elegance” van Oren Lavie (who?) waarin ze op een prachtige manier stop motion toepasten. Door alles in, rond en op het bed plaats te laten vinden hielden ze de set eenvoudig, maar oh wat een werk om een animatievideo van drie minuten te maken.

Viral met een stop motion animatievideo

Oren Lavie is in een klap bekend. De videoclip verspreid zich razendsnel over het internet en is in 1 week al meer dan 700.000 keer bekeken. Gaaf!

Mocht de stijl je aanspreken, geef ons dan een seintje. Wij zijn dol op deze techniek en verwerken hem graag in een animatie.

Dit artikel verscheen eerder op fourcorners.nl

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze animaties schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een animatie laat ontwikkelen door Paperless Animations. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Kundalini yoga is mijn 'mezelf-opruim'-liefde. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."