Écht opvallen? Een animatie commercial maakt het verschil!

Categorie: Inspiratie

Wil je écht opvallen met je merk of product? Een animatie commercial kan het verschil maken. De laatste tijd zien we steeds meer geanimeerde commercials voorbij komen, en dat is een trend die wij van harte toejuichen natuurlijk. We inspireren je graag met voorbeelden van commercials die er ieder op hun eigen manier uit springen.

Geanimeerde ongemakken van Bipharma’s Sanaproct

Een paar jaar geleden draaide onderstaande commercial van Bipharma op de publieke omroep. Een opvallende commercial, zeker in combinatie met het product waar het om gaat. Precies om deze reden stelden wij destijds animatie voor, omdat animatie als vorm een versterkende factor voor hun boodschap zou zijn. Uit een aantal conceptvoorstellen koos Bipharma uiteindelijk inderdaad voor animatie. Deels om de onderscheidende en opvallende factor, deels omdat het product in kwestie nou eenmaal… uhm.. Niet zo sexy is. Maar zoals onze collega’s van Fourcorners vorige week al schreven, dát is geen probleem voor ons.

Opvallende filets van Queens vis

Ook de fish&tricks campagne van visleverancier Queens hoort in dit rijtje. De serie opvallende commercials in animatievorm sluit volledig aan op de website van de visleverancier. Animatie is in dit geval een opvallende keuze, want voedsel laat zich over het algemeen tóch het best verkopen door een water-in-je-mond-lopende presentatie. Nou gaat het in het geval van Queens over ingevroren vis, en met die wetenschap in het achterhoofd is het een slimme keuze. Want de manier van presenteren valt enorm op, op TV, maar óók in het visschap. De campagne werd ontwikkeld door reclamebureau LaMarque, die sinds deze maand opereren onder de naam Open Now.

Mona feestpudding

Mona is eigenlijk koning van de marketingcampagnes. Mijn hersenen associëren Mona namelijk nog met die commercials waarin die überfan met dat gezellige Brabantse accent continu ‘Leuk hè?!’, ‘Lekker hè?1’ en ‘Mona, daar word je blij van!’ riep. Ohnee wacht. Met John Williams die zomaar in ene een ‘kei-gezellig-accent’ te pakken heeft. Ohnee wacht. Met die commercials waarin de ene broer de andere broer tijdens het avondeten te kakken zet zodat broer numero één rustig in zijn eentje een hele Mona pudding op kan eten.

Ah well.. Anno 2015 is de insteek totáál anders. Mona heeft merk-ambassadeurs Sjors & Jacques in het leven geroepen. Letterlijk. Door middel van ‘Claymation’, een animatievorm die vooral bekend is van Wallace & Gromit en Shaun het Schaap, lieten ze een commercial maken die én zeer opvallend is en (wederom) blijft plakken. Slim!

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze animaties schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een animatie laat ontwikkelen door Paperless Animations. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Kundalini yoga is mijn 'mezelf-opruim'-liefde. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."