De ultieme exposure voor jouw animatie video

Categorie: Inspiratie

Het tempo waarop het online landschap momenteel veranderd, is bijna niet bij te houden. Was het twee jaar geleden nog ‘voldoende’ om een animatie video te laten maken, op je site te laten draaien en hem op twitter en facebook te delen, vandaag is dat alweer passé. Waarom? Kijkers zijn een stuk minder snel onder de indruk en dus zal je boodschap een stuk minder snel blijven plakken. En ook in de reclameblokken op TV is het aanbod gigantisch, dus zul je beter je best moeten doen als je je product, dienst of merk aan de man wilt brengen. We selecteerden social, web en TV voorbeelden waar inspirerende geanimeerde elementen in zitten. Op naar meer kijkers!

Social media

Laat jouw doelgroep zich het beste bereiken door sociale kanalen als Facebook, Vine, Snapchat, Instagram of Twitter? Let er in dit geval op dat de aandachtspanne van kijkers op deze social media heel (HEEL) kort is, en dat de boodschap en/of trigger daarom dus ook direct duidelijk naar voren moet komen. Een voorbeeld van hoe snel, snel is laat zich het beste gewoon zien. Check dit voorbeeld van überViner Pinot die een teaser voor Angry Birds maakte over een aankondiging die ze onlangs deden op het Rode Plein in Moskou:

Online

Een animatie is leuk. Een animatie video die verwerkt is in een campagnesite is gaaf. En een heleboel geanimeerde productvideo’s die in een custom jasje is helemaal van nu. Een mooi voorbeeld hiervan is de website Futurewatercity.com. Future Water City is een campagne van waterbedrijf VCS Denmark waarin de verschillende technologieën en oplossingen op het gebied van drinkwater en waterzuivering mooi geëtaleerd zijn. Via de nummers op de homepage navigeer je naar een productpagina waar je een productvideo kunt bekijken, of naar beneden kunt scrollen voor meer informatie over de specifieke oplossing. De animaties sluiten naadloos aan op de campagnesite en versterken de boodschap daardoor enorm.

Animatievideo in campagnesite

Animatievideo in campagnesite

TV

Er wordt tegenwoordig zó ontzettend veel reclame in één reclameblok gepropt, dat het soms best lastig kan zijn om je daar te onderscheiden. Mede daardoor zijn animatie commercials upcoming. Omdat je animatie als vorm voor TV commercials relatief gezien minder vaak ziet, kán dit onderscheidend werken. Unilever snapt dit en springt op de bandwagon met een volledig geanimeerde commercial voor de smeerbare Blue Band met roomboter:

De website van Blue Band sluit goed aan bij de commercial:

Blue Band still

commercial in animatiestijl

Én Blue Band kondigt aan dat er meer commercials in dezelfde animatiestijl aan zitten te komen:

geanimeerde commercials

geanimeerde commercials

Een prettige factor voor multinational Unilever is dat deze geanimeerde commercials vervolgens ingezet kunnen worden in andere landen waar zij hun product op de markt brengen. Zo lang de commercial bij de doelgroep van het betreffende past, is dit een aanpak die Unilever vaker gebruikt. Zo heet Blue Band in (oa) Duitsland en Slowakije ‘Rama’ en moet ‘Love Is All Around’ van Wet Wet Wet in beide landen een hit geweest zijn:

Rama Duitsland:

Rama Slowakije:

Wie weet zien we de familie Blue Band straks dus ook wel in Duitsland of Slowakije op de buis..

Onderscheiden met animatie video

Animaties zijn enorm in opkomst, maar tóch nog minder voorkomend dan ‘gewone beelden’, zeker in de reclameblokken op TV. Je kunt je daar op dit moment dus onderscheiden door animatie als vorm te kiezen. Maar ook online kun je je animatie video natuurlijk nog steeds inzetten om je te onderscheiden. Denk alleen iets breder dan alleen die animatie, maar ga uit van je overkoepelende doelstelling en hang daar een -kleine- campagne aan op. Wedden dat je je doelgroep zult verrassen?

Benieuwd naar de mogelijkheden? We denken graag, al dan niet telefonisch, met je mee.

Neem contact op!

 

 

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze animaties schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een animatie laat ontwikkelen door Paperless Animations. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Kundalini yoga is mijn 'mezelf-opruim'-liefde. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."