Coca-Cola scoort met 6 minuten durende animatiefilm

Categorie: Inspiratie

Als je de broers Ridley Scott en Tony Scott een film laat produceren, dan weet je dat zij de ervaring en het netwerk hebben om daar iets heel moois van te maken. Ook als het een animatiefilm is. Coca-Cola schakelde de twee in voor een ruim 6 minuten durende animatiefilm over ijsberen. Met een verbluffend mooi resultaat!

Duidelijk de juiste partij gevonden!

Animal Logic is de productiemaatschappij die The Polar Bears heeft gemaakt. Dat ze al vele prijzen in de wacht hebben gesleept, kun je duidelijk zien aan deze geweldige animatie. Het is ook niet hun eerste prestigieuze opdracht, want ook aan The Lord Of The Rings, Harry Potter, 300 en The Matrix hebben deze Australiërs meegewerkt. En animeren kunnen ze zeker! De details zijn supermooi uitgewerkt en zorgen voor een film die van zo’n hoge kwaliteit is dat je blijft kijken, ongeacht waar het verhaal nu eigenlijk over gaat. Oh ja, over dat verhaal gesproken: het is een beetje The Lion King en een beetje Happy Feet. Sluimerend conflict, confrontatie, happy end… je kent het wel. Typisch is vooral dat we al eerder geblogd hebben over geanimeerde ijsberen, maar dan als aanklacht tegen frisdrank. En nu zijn we weer lyrisch over een animatiefilm die juist door Coca-Cola is gefinancierd. Oh, ironie!

De vraag is alleen wel: wat wil Coca-Cola hier nu eigenlijk mee bereiken? Er wordt nergens iets over het product gezegd/getoond en de animatie is ook veel te lang om als commercial te gebruiken. Hij wordt alleen door Coca-Cola gepromoot. Misschien past het in hun strategie van likeability: leuk gevonden worden door mooie dingen te financieren. Of het is een onderdeel van hun ‘happiness’-strategie, dat kan ook. Anyway, kom maar op met meer van dit!

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze animaties schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een animatie laat ontwikkelen door Paperless Animations. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Kundalini yoga is mijn 'mezelf-opruim'-liefde. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."