Animaties die geen animaties zijn

Categorie: Inspiratie

Als je denkt dat Karim Zariffa animaties maakt, heb je het mis. De korte films die hij maakte ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van Air Canada lijken namelijk geanimeerd, maar in werkelijkheid was het allemaal ouderwets knutselwerk wat je hier ziet. Wat een held!

Minimale briefing, maximaal resultaat

Het mooiste is nog wel dat Karim amper werd gebrieft over deze opdracht. Het enige wat hem verteld werd is dat Canada Air 75 jaar bestaat en dat ze graag de vliegtuigtypen en stewardesskleding door de jaren heen wilden laten zien. Dat was alles. Wat Karim met de vliegtuigen heeft gedaan (op schaal, draaiend op een pick-up), zie je hierboven al. Voor de stewardesskleding had hij een ander idee:

Vooral de grote cijfers en andere constructies met houten frames en touwen zijn erg gaaf. In de ‘making of’ zie je hoe het allemaal gemaakt is. Let op dat uitklapsysteem van de 2 die een 1 wordt en al dat andere noeste handwerk!

Dit is toch precies wat je voor ogen hebt als je tegen jezelf zegt dat je creatief bezig wilt zijn? Het hoeft allemaal niet met dure softwarepakketten te worden gemaakt. Hier zie je dat creativiteit nog steeds het belangrijkste is. En dat je met een minimale briefing ook gewoon een maximaal resultaat kunt halen. Want Karim heeft precies gedaan wat zijn opdrachtgever vroeg.

Petje af voor de ontzettend gave manier waarop deze semianimaties zijn gemaakt!

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze animaties schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een animatie laat ontwikkelen door Paperless Animations. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Kundalini yoga is mijn 'mezelf-opruim'-liefde. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."